O PLOAIE DE METEORIŢI a provocat pagube şi a rănit peste 250 de persoane în regiunea Urali. Evenimentul a fost filmat - FOTO, VIDEO

Postat la 15 februarie 2013 28 afişări

O ploaie de meteoriţi cauzată de distrugerea unui meteorit deasupra regiunii Urali, însoţită de explozii violente, a spart ferestrele unor imobile în mai multe localităţi, a provocat panică şi a rănit aproximativ 250 de oameni, scriu agenţiile ruse citând autorităţi şi martori.

"Informaţiile noastre indică în acest moment peste 250 de răniţi, dintre care trei grav", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului, adăugând că s-au înregistrat pagube în şase oraşe din regiune.

Înregistrări video postate de către locuitori pe Internet surprind meteoriţi incandescenţi pe cer, la mică altitudine, traiectoria lor părând să indice o coliziune apropiată cu solul. În altă înregistrare, locuitori, dintre care unii au ieşit din casă pe jumătate dezbrăcaţi, observă acelaşi fenomen ce se produce deasupra imobilului în care locuiesc, în timp ce se aud explozii.

"Un meteorit s-a dezintegrat deasupra regiunii Urali, arzând parţial în straturile inferioare ale atmosferei. Fragmente de meteorit au atins solul şi au căzut în zone puţin populate din regiunea Celiabinsk", a anunţat filiala locală a Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă într-un comunicat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pagube,
meteoriti,
raniti,
Urali
/actualitate/o-ploaie-de-meteoriti-a-provocat-pagube-si-a-ranit-peste-250-de-persoane-in-regiunea-urali-evenimentul-a-fost-filmat-foto-video-10564713
10564713
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.