O planetă ce ar putea găzdui viaţă a fost descoperită în constelaţia Vela (VIDEO)

Postat la 13 septembrie 2011 38 afişări

Astronomii europeni au descoperit a doua planetă aflată în afara sistemului nostru solar ce ar putea găzdui viaţă. Exoplaneta, denumită HD85512b, se găseşte la 35 de ani-lumină de Pământ, în constelaţia Vela.

Alături de această planetă, cercetătorii au mai identificat alte 50 situate în afara sistemului nostru solar, dar până acum doar una - Gliese 581g - ar putea fi un mediu propice vieţii. Planetele au fost descoperite cu ajutorul spectrografului HARPS, un instrument al European Southern Observatory situat în Chile.

Planeta nou-descoperită are o masă de 3,6 ori mai mare ca a Pământului, iar temperaturile de la suprafaţa sa variază între 29 şi 49 de grade Celsius. HD85512b nu ar fi însă o destinaţie plăcută pentru oameni, deoarece atmosfera acesteia este fierbinte şi umedă, asemănătoare unei băi de aburi.

Mai mult pe www.descopera.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/o-planeta-ce-ar-putea-gazdui-viata-a-fost-descoperita-in-constelatia-vela-video-8741360
8741360
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.