O obligaţie de care nici nu ştiai: la sfârşitul anului, fiecare român va avea o datorie de până la 5.900 de lei

Postat la 04 mai 2020 1665 afişări

O obligaţie de care nici nu ştiai: la sfârşitul anului, fiecare român va avea o datorie de până la 5.900 de lei

Fiecare român va avea o datorie cuprinsă între 3.800 şi 5.900 de lei la finalul acestui an. Suma datorată reprezintă deficitul bugetului de stat, care poate depăşi 100 de miliarde de lei anul acesta. Nu scăpăm de împrumut extern sau de tăieri de costuri ca să acoperim deficitul, avertizează experţii

Dacă ţi-a crescut salariul în ultimii ani şi ai cam scăpat de datorii, nu sta chiar relaxat! Pentru că are grijă statul să te scoată dator. Cum? Prin deficit, deoarece cheltuieşte mai mult decât încasează.

Deficitul bugetar poate depăşi 10% din PIB. Potrivit calculelor Consiliului Fiscal, dacă deficitul se va situa între 9,9 şi 10,4% din PIB (113 miliarde de lei), datoria pe cap de locuitor va fi de 5.900 de lei.

Dacă deficitul bugetar va ajunge la 6,7% din PIB (73 miliarde de lei), atunci datoria per locuitor se va situa la 3.900 de lei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
datorie,
roman,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.