O nouă taxă pentru românii care au centrale pe gaz. Ce sumă ar putea fi nevoiţi să plătească lunar

Postat la 10 octombrie 2023 323 afişări

O nouă taxă pentru românii care au centrale pe gaz. Ce sumă ar putea fi nevoiţi să plătească lunar

Se anunţă o nouă taxă pentru românii care au centrale pe gaz. Este vorba despre un program al uniunii Europene care va fi implementat, cel mai probabil, şi în ţara noastră.

Românii care deţin centrale termice pe gaz ar putea plăti, în perioada următoare, o nouă taxă, în condiţiile în care emisia de dioxid de carbon este una extrem de crescută ca urmare a utilizării acestora la capacitate maximă.

O nouă taxă pentru românii care au centrale pe gaz. Se va plăti pentru emisiile de carbon

La momentul de faţă, chiar dacă există discuţii în sensul acesta, nu există vreun act oficial, nici la nivelul UE, nici la nivelul României care să stabilească o interdicţie propriu-zisă a montării centralelor pe gaze naturale în apartamente sau în imobile.

Este un program al Uniunii Europene, se numeşte Fit for 55, care presupune ca în perioada următoare, în intervalul 2025-2030, să se treacă la taxarea emisiilor de dioxid de carbon, la nivelul populaţiei sau al sectorului rezidenţial, precum şi la nivelul mobilităţii.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gaze,
plati,
romani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.