O nouă rută aeriană din Oradea: Lot, compania de stat a Poloniei, va zbura de patru ori pe săptămână de la Oradea la Varşovia

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 16 aprilie 2024 29 afişări

O nouă rută aeriană din Oradea: Lot, compania de stat a Poloniei, va zbura de patru ori pe săptămână de la Oradea la Varşovia

LOT Polish Airlines, compania aeriană deţinută de statul polonez, va efectua începând din 3 iunie patru zboruri săptămânale pe ruta Oradea-Varşovia, capitala Poloniei, şi retur în zilele de luni, miercuri, vineri şi sâmbătă, potrivit unui comunicat de presă transmis de Consiliul Judeţean Bihor.

Cursele vor fi operate cu aeronave de tip Embraer E 70 (76 de locuri), E 75 (82 sau 86 de locuri), E 90 (106 locuri) şi E 95 (112 sau 118 locuri). Preţurile biletelor sunt stabilite de compania aeriană, iar în cazul în care operarea curselor nu va fi profitabilă, Consiliul Judeţean Bihor va compensa cheltuielile cu serviciile aeriene şi cheltuielile aferente operaţiunilor pe aeroporturile din Oradea (OMR) şi Varşovia (WAW).

’’Cursa către Varşovia creează legături puternice între Oradea şi restul lumii şi deschide oportunităţi importante pentru comunitatea locală. În primul rând, bihorenii vor avea o conexiune foarte bună cu vestul Europei, America şi Asia. Vor fi dezvoltate, de asemenea, schimburi de afaceri, turism şi cultură între Oradea şi Varşovia, şi nu numai’’, a declarat Călin Gal, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, într-un comunicat de presă.

Noua rută către Oradea marchează a treia destinaţie pentru LOT Polish Airlines în România, după Bucureşti şi Cluj-Napoca. Locuitorii judeţului Bihor şi ai regiunii vor avea asigurată conexiunea nu doar cu Varşovia, ci şi cu alte aeroporturi din Polonia, vestul Europei, America şi alte destinaţii, potrivit reprezentanţilor companiei LOT Polish Airlines. În 2022, LOT a avut venituri de 1,9 miliarde de euro şi un profit net de 220 milioane euro.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.