O nouă lovitură pentru fostul executiv Renault: Carlos Ghosn este acuzat că şi-a plătit din banii firmei nunta la Palatul Versailles

Autor: Alex Ciutacu Postat la 07 februarie 2019 153 afişări

O nouă lovitură pentru fostul executiv Renault: Carlos Ghosn este acuzat că şi-a plătit din banii firmei nunta la Palatul Versailles

Compania Renault investighează un contract de sponsorizare cu Palatul Versailles, care include o plată de 50.000 de euro efectuată în benficiul fostului preşedinte al grupului, Carlos Ghosn, potrivit Reuters.

Compania plănuieşte să alerteze procurorii cu privire la această plată.

Renault a sponsorizat în trecut renovarea Palatului Versailles, însă în contractul de sponsorizare este acoperită şi închirierea palatului Grand Trianon pentru recepţia nunţii lui Ghosn din 2016, potrivit Le Figaro.

Producătorul auto l-a înlocuit pe Ghosn din poziţia de preşedinte şi CEO în data de 24 ianuarie, la două luni după ce el a fost arestat în Japonia în baza unor acuzaţii de fraudă financiară la Nissan.

Renault conduce o investigaţie internă pentru a descoperi ce bani au trecut din dreptul companiei în dreptul lui Ghosn. Până acum nu a semnalat public alte nereguli financiare.

Investigaţia a „descoperit că Ghosn a beneficiat personal de sponsorizarea de 50.000 de euro către Chateau Versailles”, a anunţat Renault astăzi.

„Renuault s-a decis să aducă aceste descoperiri în atenţia autorităţile judiciare”, transmite compania.

Ghosn rămâne în continuare deţinut în Japonia, cu permisiuni limitate de a răspunde public acuzaţiilor la adresa sa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
palat,
renault,
plati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.