O nouă escrocherie. Românilor li se promit moşteniri şi apartenenţa la familii nobiliare

Autor: Petru Mazilu Postat la 01 martie 2021 209 afişări

Escrocheria este făcută în numele Muzeului Naţional de Istorie. Prin intermediul unei scrisori, românilor li se promite un document care să ateste apartenenţa la o familie nobiliară şi să le ofere dreptul de a revendica o moştenire. Bineînţeles, toate pot fi obţinute în schimbul unei sume de bani.

O nouă escrocherie. Românilor li se promit moşteniri şi apartenenţa la familii nobiliare

Reprezentanţii Muzeului Naţional de Istorie îi informează pe cetăţeni despre situaţia creată, astfel încât aceştia să nu devină victimele escrocilor. Aceştia se recomandă ca fiind angajaţii unei instituţii din subordinea muzeului şi, contra unei sume de bani, le promit celor interesaţi documente care să îi ajute să devină membrii unei familii nobiliare şi să aibă dreptul la moşteniri.

„Muzeul Naţional de Istorie a României avertizează cu privire la o tentativă de înşelătorie făcută în numele instituţiei. Ne-a fost semnalată existenţa unei scrisori cu conţinut îndoielnic, în care, o persoană ce pretinde a fi angajată a unei aşa-zise instituţii subordonate muzeului – Arhivele Naţionale ale Nobilimii Româneşti – promite destinatarului, contra unei sume de bani, înlesnirea obţinerii unor documente care atestă apartenenţa la o familie nobiliară şi dreptul de a revendica o moştenire”, au explicat reprezentanţii Muzeului de Istorie.

Reprezentanţii instituţiei mai spun că Muzeul Naţional de Istorie a României nu are nicio legătură cu această persoană, nu are în componenţă sau în subordine o asemenea entitate şi nu încurajează astfel de practici. De aceea, cetăţenii care primesc astfel de scrisori sunt îndemnaţi să se adreseze poliţiştilor.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.