O nouă dispariţie misterioasă din guvernul chinez: Ministrul apărării, Li Shangfu, este demis în mod oficial după luni de zile de absenţă din viaţa publică

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 24 octombrie 2023 17 afişări

O nouă dispariţie misterioasă din guvernul chinez: Ministrul apărării, Li Shangfu, este demis în mod oficial după luni de zile de absenţă din viaţa publică

Guvernul chinez îl demite pe Li Shangfu din funcţia de ministru al apărării şi consilier de stat fară a numi un înlocuitor, scrie CNBC.

Acesta a preluat funcţia în luna martie ca urmare a unei remanieri la nivel guvernamental, însă nu a mai fost văzut în public de câteva luni. Li Shangfu s-a confruntat în trecut cu o anchetă despre achiziţia de armament.

Demiterea generalului chinez rămâne învăluită într-o umbră de mister şi speculaţii întrucât guvernul nu a comunicat public motivele deiciziei. Anterior, în luna iulie Qin Gang a fost eliberat într-un mod similar din funcţia de ministru al afacerilor externe, după o lună de absenţă.

Li Shangfu este supus sancţiunilor internaţionale din partea SUA încă din anul 2018 din cauza deciziei a cumpăra armament rusesc.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
China,
aparare,
SUA,
Rusia,
armata,
ministerul apararii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.