O nouă criză politică a început. De ce au ieşit în stradă mii de oameni

Postat la 09 iunie 2019 69 afişări

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis suspendarea temporară a lui Igor Dodon din funcţia de preşedinte al ţării, în urma refuzului acestuia de a dizolva parlamentul, conform unui comunicat emis duminică de CCM.

O nouă criză politică a început. De ce au ieşit în stradă mii de oameni

Mii de oameni participau, la ora transmiterii ştirii către Mediafax, la Chişinău, la un miting de susţinere a ordinii constituţionale, în contextul deciziilor politice din ultimele 24 de ore. Liderul PDM Vlad Plahotniuc cere alegerea unui nou preşedinte, relatează publika.md.

"A încercat (n.r.: Dodon) să federalizeze ţărişoara noastră, să o împartă pe raioane, să o dea străinilor. Pentru că el a trădat poporul. Dupa fărădelegile făcute, Dodon trebuie să demisioneze şi trebie să organizăm concomitent cu alegerile anticipate şi alegerea unui nou preşedinte al Moldovei, din neamul nostru", a spus Vlad Plahotni, în timpul mitingului.

Potrivit publika.md, la eveniment participă mii de moldoveni.

Pavel Filip, care a preluat funcţia de preşedinte interimar al Rep. Moldova, după suspendarea lui Igor Dodon, a semnat decretul de organizare a alegerilor anticipate în data de 6 septembrie.

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a emis duminică o hotărâre pentru dizolvarea Parlamentului.

Preşedintele Igor Dodon a înnoptat aseară pe teritoriul ambasadei Federaţiei Ruse care se află în Chişinău. Mai exact, a dormit în hotelul ambasadei care se află pe teritoriul diplomaţiei de la Moscova, scrie deschide.md.

Publika.md a făcut publice imagini în care Dodon îi spune lui Vlad Plahotniuc că vrea să federalizeze Republica Moldova şi că primeşte până la un milion de dolari pe lună din Federaţia Rusă.

În convorborea cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc, Igor Dodon spune că primea 700 de mii – 1 milion de dolari pe lună de la ruşi, dar că de la 1 aprilie finanţarea a fost oprită.

Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
presedinte,
moldova,
comunicat,
curte,
decizie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.