O nouă avertizare cu cod galben de inundaţii. Care sunt zonele vizate

Postat la 01 iunie 2014 42 afişări

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a ridicat codul portocaliu de inundaţii anunţat sâmbătă, dar a actualizat avertizarea cu cod galben pentru anumite bazine hidrografice, după cum urmează:

O nouă avertizare cu cod galben de inundaţii. Care sunt zonele vizate

Pentru râurile din bazinele hidrografice Olt superior şi mijlociu, Siret (Bârlad şi afluenţi mici curs inferior), Prut (curs superior şi afluenţi mici curs inferior) şi râurile din Dobrogea se prevăd creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu depăşiri ale cotelor de apărare, scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale.

Avertizarea este valabilă până luni, 2 iunie, ora 18 pentru râurile din bazinele hidrografice: Olt superior şi mijlociu (judeţele Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu şi Vâlcea), pe râul Prut amonte Ac. Stânca Costeşti (judeţul Botoşani), Bârlad (judeţele Iaşi, Bacău, Vaslui şi Galati), pe afluenţii mici ai Prutului şi Siretului din judeţele Vrancea, Vaslui şi Galaţi şi pe râurile mici din Dobrogea (judeţele Constanţa şi Tulcea).

INHGA menţionează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenţi de grad inferior ai acestor râuri.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/o-noua-avertizare-cu-cod-galben-de-inundatii-care-sunt-zonele-vizate-12672563
12672563
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.