O masă de aer cu praf saharian traversează România

Autor: Cosmin Pirv Postat la 28 martie 2024 17 afişări

O masă cu particule de aer cu praf saharian traversează joi România, a anunţat Administraţia Naţională de Meteorologie.

O masă de aer cu praf saharian traversează România

De miercuri, de la ora 12.00, până joi, la ora 22.00, circulaţia aerului se va menţine predominant sud-vestică şi va favoriza pătrunderea unei masei de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană deasupra României, concentraţii mai mari urmând a se înregistra în regiunile sud-vestice, sudice şi estice, au transmis miercuri meteorologii.

Conform acestora, în noaptea de joi spre vineri masa de aer încărcată cu particule de praf va depăşi aria geografică a României şi se va regăsi deasupra Mării Negre şi Ucrainei.

„Ploile se vor semnala în special în vestul, sud-vestul, centrul şi nordul teritoriului. Depunerile de praf vor putea fi observate în special în zonele şi intervalele cu ploaie”, anunţă ANM.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aer,
praf saharian,
românia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.