O mai ţineţi minte pe Micuţa Picasso? Ea ar putea primi titlul de cetăţean de onoare al Bucureştiului

Autor: Mihaela Gidei Postat la 23 septembrie 2017 590 afişări

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, vrea ca pictoriţa Alexandra Nechita, cunoscută şi drept „micuţa Picasso”, să primească titlul de cetăţean de onoare al Bucureştiului, proiectul fiind pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

„Ţinând cont de faptul că acordarea acestui titlu reprezintă o recompensă simbolică şi nu are implicaţii la bugetul local; (...) Propun proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Bucureşti doamnei Alexandra Nechita, pe care îl supun dezbaterii Consiliului General al Municipiului Bucureşti”, se arată în propunerea semnată de către primarul Gabriela Firea.

Alexandra Nechita s-a născut în anul 1985, la Vaslui şi, încă de la vârsta de doi ani, ea a început să picteze.

Potrivit expunerii de motive, talentul de care Alexandra Nechita a dat dovadă i-a adus renumele de „micuţa Picasso”, ea fiind recunoscută pentru picturile sale în stilul cubist realizate la o vârstă fragedă. Prima sa expoziţie personală a avut loc la Los Angeles, ea şi părinţii săi stabilindu-se în Statele Unite ale Americii în urmă cu mulţi ani.

„Operele ei se regăsesc în muzee din întreaga lume, de la colecţia de artă a Vaticanului, până la colecţii particulare deţinute de celebrităţi precum David Letterman, Whoopi Goldberg sau Calvin Klein. În 1999 a fost selectată de către ONU pentru a conduce o iniţiavită de artă în peste 100 de ţări. (...) În anul 2008 a absolvit UCLA, una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ din lume, de unde obţine o diplomă în Arte Plastice şi îşi dedică timpul promovării artelor ca mod de expresie şi comunicare în şcoală”, mai arată expunerea de motive.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.