O femeie dă în judecată statul pentru aerul irespirabil: „Doctorul care m-a tratat a spus că aerul este atât de poluat încât ne afectează inevitabil sănătatea"

Postat la 09 iunie 2017 91 afişări

O femeie din Paris trimite în judecată statul francez pentru că a nu luat măsuri împotriva poluării aerului, fenomen ce îi afectează sănătatea, arată BBC.

O femeie dă în judecată statul pentru aerul irespirabil: „Doctorul care m-a tratat a spus că aerul este atât de poluat încât ne afectează inevitabil sănătatea"

Clotilde Nonnez, o profesoară de yoga de 56 de ani din Paris, spune că în cei 30 de ani de când trăieşte în acest oraş i s-a deteriorat sănătatea din cauza poluării tot mai grave. Situaţia s-a înrăutăţit treptat, iar anul trecut în decembrie poluarea din Paris a înregistrat cele mai ridicate valori cunoscute din ultimii zece ani. Conform datelor oferite de avocatul profesoarei, poluarea aerului cauzează 48.000 de decese pe an.

„Ne adresăm statului deoarece considerăm că problemele medicale suferite de victimele poluării aerului se datorează lipsei de măsuri a autorităţilor în această chestiune”, a declarat avocatul Francois Lafforgue pentru Le Monde. Iar astfel de cazuri se înmulţesc şi în oraşe precum Lyon, Lile etc., mai spune acesta.

Parisul se străduieşte de ani buni să combată fenomenul şi autorităţile au introdus penalităţi pentru vehiculele care nu sunt dotate cu filtre de reţinere a emisiilor. Pe mai multe rute din Capitala franceză a fost restricţionat accesul vehiculelor, iar o arie de 3 km din centru a devenit pietonală.

Nonnez spune că ea a avut un stil de viaţă sănătos dintotdeauna – fiind dansatoare în tinereţe, iar acum profesoară de yoga-  dar a început să sufere de diverse probleme respiratorii, de la astm cronic până la pneumonie. Când poluarea a atins cele mai înalte cote, în decembrie anul trecut, afecţiunea sa bronhică i-a cauzat un atac de pericardită acută. „Doctorul care m-a tratat a spus că aerul din Paris este atât de poluat încât ne afectează inevitabil sănătatea, iar ca mine sunt mulţi alţi pacienţi, inclusiv copii şi bebeluşi. La fel spune şi cardiologul”, a mai declarat aceasta.  

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.