O companie aviatică lansează primele zboruri low cost din Europa spre Abu Dhabi. Cât vor costa biletele şi când vom putea zbura

Autor: Andra Stroe Postat la 03 mai 2020 205 afişări

O companie aviatică lansează primele zboruri low cost din Europa spre Abu Dhabi. Cât vor costa biletele şi când vom putea zbura

Wizz Air, unul dintre cei mai importanţi operatori aeriani low-cost din Europa Centrală şi de Est a anunţat astăzi cinci noi rute de pe Aeroportul Internaţional Abu Dhabi (AUH). Rutele vor conecta capitala Emiratelor Arabe Unite cu Budapesta şi Bucureşti din iunie 2020 şi cu Cluj-Napoca, Katowice şi Sofia din septembrie 2020, cu condiţia reluării activităţilor de aviaţie în ţările respective. Wizz Air devine primul transportator european low cost care lansează zboruri către Abu Dhabi. 

Anunţul completează acordul din martie care oficializează înfiinţarea Wizz Air Abu Dhabi ca o companie aeriană locală cu sediul în Abu Dhabi, ca parteneriat între ADQ şi Wizz Air. Este prima companie aeriană a Wizz Air fondată în afara Europei şi se estimează că va începe operaţiunile mai târziu anul acesta.

Se intenţionează ca Wizz Air să se concentreze pe stabilirea rutelor către pieţele unde compania are deja operaţiuni cu o creştere importantă, respectiv Europa Centrală, de Est şi de Vest, dar şi subcontinentul indian, Orientul Mijlociu şi Africa, pe termen lung.

Din Bucureşti şi Budapesta, începând cu 3 iunie şi până pe 30 septembrie se va zbura în zilele de miercuri, duminică, iar după această dată, în zilele de marţi, joi şi sâmbătă, respectiv luni, miercuri şi vineri. Din Cluj-Napoca se va zbura miercurea şi duminica, începând cu 16 septembrie, din Sofia, marţea şi sâmbăta, începând cu 15 septembrie, iar din Katowice, începând cu 15 septembrie şi până pe 24 octombrie, marţea şi sâmbăta, iar după, lunea şi vinerea. Pentru toate cursele, preţul de pornire al biletelor va fi de 59,99 euro. 

Abu Dhabi este cea mai nouă destinaţie Wizz Air, atrăgând numeroşi pasageri din cinci oraşe majore din patru ţări importante din Europa Centrală şi de Est. Aceste servicii vor fi primele rute directe între capitala Emiratelor Arabe Unite şi Budapesta, Bucureşti, Cluj-Napoca, Katowice şi Sofia, şi vor adăuga o capacitate de aproape 220.000 de locuri/an la reţeaua companiei aeriene din Abu Dhabi. Zborurile sunt deja în vânzare şi pot fi rezervate pe wizzair.com de la 59,99 EUR**. În cazul interdicţiilor de călătorie, impuse din cauza pandemiei de COVID-19, care afectează data de începere a zborurilor, pasagerii cu rezervări pentru zborurile afectate vor avea posibilitatea să îşi reprogrameze călătoria pentru o dată ulterioară, să primească banii înapoi sau să beneficieze de 120% din valoarea rezervării sub formă de WIZZ Credit care poate fi utilizat pentru achiziţionarea de zboruri şi servicii WIZZ.

Compania aeriană a anunţat recent mai multe măsuri suplimentare pentru a sprijini distanţarea fizică în timpul îmbarcării şi curăţenia sporită la bord. Măsurile sunt uşor de urmat şi ajută la asigurarea celor mai bune condiţii sanitare. Reprezentanţii Wizz Air roagă pasagerii să îşi administreze rezervările online acolo unde este posibil, inclusiv check-in-ul online, serviciul de predare a bagajelor, precum şi să opteze pentru plata contactless în timpul cumpărăturilor la bord. Purtarea măştilor la bord este obligatorie pentru echipaj şi pasageri, astfel, tuturor le este amintit să călătorească cu măşti. „Aeronava este curăţată complet de mai multe ori pe zi şi este dezinfectată peste noapte. Echipajul va înmâna, de asemenea, şerveţele de igienizare pasagerilor la îmbarcare şi va supraveghea distanţarea locurilor pentru pasageri pe zborurile unde gradul de încărcare permite”, se arată într-un comunicat al companiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
abu dhabi,
zboruri,
companie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.