Firma River Invest, controlată de omul de afaceri Ion Rădulea, a intrat în faliment

Autor: Cristina Cuncea Postat la 03 mai 2020 488 afişări

Compania River Invest, controlată de omul de afaceri Ion Rădulea, dezvoltatorul Sema Parc de pe fosta platformă Semănătoarea din splaiul Independenţei din Bucureşti, a intrat în faliment, Tribunalul Bucureşti admiţând cererea companiei de la finele lunii trecute.

Firma River Invest, controlată de omul de afaceri Ion Rădulea, a intrat în faliment

Cererea de intrare în insolvenţă a fost înregistrată la Tribunalul Bucureşti la începutul lunii mai, iar instanţa a dispus intrarea în faliment prin procedura simplificată a companiei.

Sema Parc urma să fie dezvoltat pe amplasamentul fostei fabrici Semănătoarea din zona Grozăveşti din Bucureşti, care a fost relocată. Proiectul, anunţat încă din 2006, ar fi trebuit să fie dezvoltat pe o perioadă de 15 ani şi să cuprindă un parc de afaceri, o zonă rezidenţială cu circa 1.320 de unităţi locative, o zonă comercială de tip "shopping village", un hotel, dar şi clădiri destinate serviciilor sociale - şcoală, spital.

Platforma are un teren de 40 de hectare, iar prima fază a fost finalizată în 2007 cuprinzând două clădiri de birouri de 50.000 de metri pătraţi, cumpărată în 2006 de fondul de investiţii Europolis (actualul CA Immo) pentru 90 de milioane de euro.

Investiţia în proiectul Sema Parc era estimată la acea dată la 1,7 miliarde euro, însă continuarea proiectului a fost oprită din cauza lipsei de finanţare.

River Invest, dezvoltatorul întregului proiect, este un vehicul de investiţii controlat de o serie de oameni de afaceri, printre care şi Ion Rădulea (49,69%), preşedintele MYO-O, grup care deţine Semănătoarea.

Compania a avut în 2012 o cifră de afaceri de 1,5 milioane de lei şi pierderi, în vreme ce datoriile depăşeau 11 milioane de lei, potrivit celor mai recente date de la Ministerul Finanţelor.

Rădulea este acţionar direct şi indirect şi la firma Sema Parc, care administrează parcul industrial cu acelaşi nume, după concesiunea pe o perioadă de 30 de ani a unei suprafeţe de teren de 325.906 mp împreună cu clădirile situate pe acesta în suprafaţă de 82.896 mp. Societatea de administrare a obţinut acordul autorităţilor pentru înfiinţarea unui parc industrial pe fosta platforma Semănătoarea, pe o suprafaţă de 16,5 hectare de teren.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RIVER INVEST,
INSOLVENŢĂ,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.