Arafat, mesaj pentru români: Mai avem de aşteptat

Autor: Departamentul Social Postat la 02 mai 2020 103 afişări

Arafat, mesaj pentru români: Mai avem de aşteptat

Raed Arafat transmite că în România nu s-a ajuns încă la faza în care oamenii să fie relaxaţi şi să spună că totul a trecut. Oamenii trebuie să poarte măşti de protecţie, pentru că nu se ştie cine e infectat şi cine nu, a afirmat Arafat.

Întrebat la Digi24 ce mesajul are pentru români, Arafat a răspuns: „S-a văzut că majoritatea a stat acasă şi în familie, dar au mai fost şi situaţii în care au fost încălcate recomandările. Încă nu am ajuns la faza în care să fim relaxaţi şi să spunem că totul a trecut. Pot să mai apară focare. Mai avem de aşteptat. Noi sperăm ca 15 mai să rămână data în care luăm decizia de a începe relaxările, dar dacă situaţia se înrăutăţeşte, vă daţi seama că acest lucru nu se poate face”.

Dacă nu sunt respectate regulile de igienă şi de distanţare socială, poate urma o creştere a cazurilor, regională sau naţională, a afirmat Arafat.

Potrivit acestuia, românii încă nu se pot relaxa.

De asemenea, acesta a reiterat ideea că oamenii trebuie să poarte măşti, pentru că nu se ştie cine e infectat şi cine nu.

Întrebat, de asemenea, de ce nu se fac mai multe teste, Arafat a răspuns că numărul testelor a crescut semnificativ, iar aceste demers la Ministerul Sătătăţii este „în curs de realizare”.

În ce priveşte o eventuală nouă ordonanţă de urgenţă, Arafat a spus că e posibil să apară, în cazul în care vor fi focare în dezvoltare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arafat,
relaxare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.