O boală pune stăpânire pe Europa: 72 de persoane au murit, iar numărul cazurilor atinge maximul ultimului deceniu

Autor: Alex Ciutacu Postat la 07 februarie 2019 14489 afişări

O boală pune stăpânire pe Europa: 72 de persoane au murit, iar numărul cazurilor atinge maximul ultimului deceniu

Cazurile de pojar au ajust anul trecut în Europa la maximul ultimului deceniu, în contextul în care refuzul multor părinţi de a-şi vaccina copiii au lăsat uşa deschisă pentru virus – care a dus la 72 de decese atât în rândul copiiilor, cât şi în rândul adulţilor, potrivit Bloomberg, care citează Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Peste 82.000 de oameni din regiunea Europeană – calculată între Rusia, Islanda şi sudul Maltei – au luat pojar în 2018, cel mai mare număr de infecţii din ultimul deceniu.

Cele mai ridicate rate de infecţie din lume au fost semnalate în Europa de Est şi Israel, în timp ce Franţa şi Italia au raportat mai multe cazuri decât orice altă ţară Vestică.

Valul de infecţii a survenit în ciuda numărului record de vaccinări înregistrat în Europa în 2017. Sentimentul anti-vaccin aplicat şi propagat de părinţi în comunităţile locale contribuie totuşi la problema actuală, transmite organizaţia.

„Cel mai important mesaj este acela de a fi imunizat”, spune Dragan Jankovic, ofiţer tehnic în cadrul programului de vaccinuri al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în Europa. „Vaccinul este singura modalitate de a vă proteja împotriva afecţiunii”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
europa,
cazuri,
decese

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.