O artistă a găsit o metodă prin care să transforme în artă un material aflat la îndemâna oricui

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 14 aprilie 2019 57 afişări

Dacă un material e bun pentru albine, atunci e bun şi pentru oamenii aflaţi în căutarea unor materiale noi pentru confecţionarea de diverse obiecte, lucru pe care avea să-l descopere artista de origine franceză Marlene Huissoud.

O artistă a găsit o metodă prin care să transforme în artă un material aflat la îndemâna oricui

În timpul unui masterat de la o facultate de artă din Londra, acesta a descoperit propolisul (substanţă răşinoasă folosită la astupat fisuri sau lipit faguri) produs de albinele din zonele cu plantaţii de arbori de cauciuc din Brazilia, scrie FT. Acest tip de propolis are o maleabilitate anume, iar curăţat de impurităţi devine negru lucios şi poate fi prelucrat ca sticla, dar la temperaturi mult mai mici. Materialul a inspirat-o pe artistă la crearea unei colecţii intitulate From Insects de lucrări care se situează la graniţa dintre sculpturi şi obiecte de mobilier sau decorative.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.