Cum a pierdut o doamnă de 60 de ani 1 milion de dolari căutându-şi dragostea pe internet

Autor: Mircea Nica Postat la 13 aprilie 2019 165 afişări

Cum a pierdut o doamnă de 60 de ani 1 milion de dolari căutându-şi dragostea pe internet

În 2018, Comisia Federală pentru Comerţ a primit mai mult de 21.000 de rapoarte despre escrocherii legate de platformele online de romance, cu pierderi totale de 143 milioane de dolari. Pe măsură ce numărul de site-uri de dating şi aplicaţii social media a crescut, la fel cresc şi numeroasele escrocherii facilitate de acestea:  - de la 17.000 de escrocherii în 2017, 11.000 în 2016 şi 8.500 în 2015, conform TheCut.

Anul trecut pierderea medie generată de folosirea unei astfel de aplicaţii a fost de 2.600 dolari, de şapte ori mai mare decât pierderea medie pentru alte forme de fraudă urmărite de Comisia Federală pentru Comerţ. Cele mai afectate sunt persoanele de peste 70 de ani, pentru care pierderea medie a crescut la 10.000 de dolari.

Agresorii de pe acest tip de platforme lucrează în mod individual şi în echipe, creând adesea profiluri false folosind fotografii ale unor oameni reali, pentru a forma relaţii apropiate cu victime nevinovate. Astfel, în cele din urmă ajung să le ceară bani pentru diverse probleme, cum ar fi că sunt peste hotare în armată, că sunt bolnavi, iar lista continuă.

Având în vedere complicitatea presupusă a victimelor în aceste escrocherii, stigmatizarea rezultată este mult mai raspandită decat sugerează rapoartele Comisiei Federale pentru Comerţ. Un exemplu de o înşelatorie prin online dating este cea a lui Debby Montgomery Johnson, în vârstă de 60 de ani, care a pierdut peste un milion de dolari din cauza unui escroc în perioada 2010 – 2012.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pierdere,
dragoste,
internet,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.