O armată a Europei, F.C. Europa, un ideal comun şi alte trei soluţii jurnalistice pentru o Uniune Europeană mai strânsă

Autor: Ioana Nita Postat la 26 aprilie 2013 110 afişări

Pentru că Uniunea Europeană se con­frun­tă probabil cu cele mai mari probleme de la înfiinţare, jurnalişti de la publicaţii de pres­tigiu din cele mai mari şase ţări euro­pe­ne au încercat să vină fiecare cu câte o idee pen­tru o Uniune mai bună. Publicaţia bri­ta­nică The Guardian le-a adunat:

Pentru că Uniunea Europeană se con­frun­tă probabil cu cele mai mari probleme de la înfiinţare, jurnalişti de la publicaţii de pres­tigiu din cele mai mari şase ţări euro­pe­ne au încercat să vină fiecare cu câte o idee pen­tru o Uniune mai bună. Publicaţia bri­ta­nică The Guardian le-a adunat:

Combaterea birocraţiei şi reformă la nivel administrativ

Săptămâna trecută, Olli Rehn şi Viviane Reding, doi comisari europeni, au fost ne­vo­iţi să piardă 10 ore pe drumul dintre Stras­bourg şi Bruxelles doar pentru că sediul par­la­mentului european din capitala Europei era pustiu. Regulile spun că parlamentarii tre­buie să participe la 12 zile de sesiuni pe an în oraşul francez, scrie de la Bruxelles Ian Traynor, de la The Guardian.

„Este un proces atât de absurd, risipitor şi ineficient“, a spus Edward McMillan-Scott, reprezentant al Marii Britanii în Parla­mentul European.

Reformarea UE, a structurilor, insti­tu­ţi­ilor, salariilor şi beneficiilor este o propunere care rezonează cu iritarea populaţiei împo­vă­rată de austeritate, oamenii dorind ca şi ofi­cialii europeni să aibă parte de acelaşi tra­ta­ment. În total, 56.000 de persoane lu­crează pen­tru UE, iar costurile de administrare se ridică la nouă miliarde de euro anual.

O armată comună europeană

Opinia publică este surprinsă să vadă că di­ferite ţări europene, membre ale aceleiaşi uniuni, funcţionează fără o strategie comună sau fără un front comun real, scrie Philippe Richard de la publicaţia franceză Le Monde. Cu toate acestea, Europa este încă văzută ca un actor pe scena lumii şi i se solicită de multe ori să intervină atunci când SUA şi NATO nu vor sau nu pot, spre exemplu în Africa. Cele 20 de misiuni conduse de UE au mai mult car­ac­ter civil decât militar. Ope­ra­ţiunea At­lan­ta, prima operaţiune navală a UE în care nave de război ale mai multor ţări au re­asi­gu­rat securitatea maritimă în jurul Cor­nului Afri­cii, a fost un succes care nu a fost sărbă­torit îndeajuns. Europenii pot lua parte spre exem­plu la operaţiuni în Congo sau Kosovo în funcţie de scopurile şi interesele lor. „O pri­oritate pentru europeni ar fi să îşi pună în ord­ine priorităţile“, a de­cla­rat Arnaud Dan­jean, vicepreşedintele sub­co­mitetului de apărare din Parlamentul Euro­pean. Europenii ar putea acţiona uniţi în zonele din vecinătate, în bazinul medite­ra­nean, în regiunea estică de la Ucraina pâ­nă în Belarus, prin Georgia, aşa cum ar dori şi SUA ca Europa să facă.

O alianţă în faţa Chinei în loc de politici se­parate ar permite Europei să aibă o influ­en­ţă mai mare asupra Beijingului şi în ţările emergente.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Europa,
uniunea europeana

Citeşte pe comedymall.ro

/actualitate/o-armata-a-europei-f-c-europa-un-ideal-comun-si-alte-trei-solutii-jurnalistice-pentru-o-uniune-europeana-mai-stransa-10803094
10803094
comments powered by Disqus
ZF.ro
Trei tendinţe care dau tonul în industria de servicii financiare post-Covid19 Trei tendinţe care dau tonul în industria de servicii financiare post-Covid19
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de unde locuiţi
Mediafax
Şeful Programului Alimentar Mondial, ONU, îi îndeamnă pe miliardarii lumii să doneze bani pentru cei aflaţi în criză Şeful Programului Alimentar Mondial, ONU, îi îndeamnă pe miliardarii lumii să doneze bani pentru cei aflaţi în criză
Preşedintele Belarusului închide graniţele cu Occidentul şi pune armata în stare de alertă
MonitorulApararii
Moment important pentru armată: recepţionează primul sistem Patriot Moment important pentru armată: recepţionează primul sistem Patriot
Trump se arată disponibil vânzării aeronavelor F-35 către EAU, în ciuda opunerii Israelului
MonitorulPartidelor
Provocarea lui Tăriceanu pentru Iohannis şi Orban Provocarea lui Tăriceanu pentru Iohannis şi Orban
Tudose: Dezumanizarea liberală ţine de lipsa de omenie
MonitorulSiguranteiCetateanului
Cine este Laurenţiu Baranga, noul şef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, numit în funcţie de premierul Orban Cine este Laurenţiu Baranga, noul şef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, numit în funcţie de premierul Orban
COMENTARIU Valeriu Şuhan Interviu cu un strigoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.