O angajată în corporaţie cu un salariu anual de 50.000 de dolari pe an a renunţat la job în urma unui accident. Acum câştigă de cinci ori mai mult ca freelancer

Autor: Ioana Matei Postat la 30 august 2019 287 afişări

O angajată în corporaţie cu un salariu anual de 50.000 de dolari pe an a renunţat la job în urma unui accident. Acum câştigă de cinci ori mai mult ca freelancer

Helene Sula, specialist în digital marketing, blogger şi fondatorul Helene In Between are o poveste cu potenţialul de a inspira mulţi angajaţi din corporaţie dornici de o schimbare. În 2015, ea lucra ca specialist în comunicare în zona de marketing pentru o companie de dimensiuni mijlocii, job care îi aducea câştiguri de 50.000 de dolari anual. Acum ea câştigă 250.000 de dolari ca freelancer în zona de digital marketing şi marketing.

Un accident în care şi-a rupt piciorul a determinat-o să îşi lanseze propriul blog. Chiar dacă iniţial acesta era un hobby, câţiva ani mai târziu a devenit principala ei sursă de venit. După accident, a avut o perioadă de recuperare de câteva luni în care nu a putut să se deplaseze înspre serviciu, astfel că a început să scrie pentru propriul site. „Acesta a început mai ales ca un blog de lifestyle şi o modalitate prin care eu să împărtăşesc ceea ce simt. Dar s-a transformat rapid în ceva din care am vrut să fac bani”, spune ea într-un interviu acordat Business Insider.

În timp ce Sula îşi menţinea activitatea pentru blogul personal, s-a întors la muncă, dar cu un obiectiv diferit faţă de cel de dinaintea accidentului: să construiască un plan de business pentru propria afacere. „Am creat un plan care includea mai multe linii de venituri şi care ajuta la un echilibru mele în cazul în care una dintre acestea nu mai funcţiona”, explică ea.

În prezent, principalele sale activităţi generatoare de venituri sunt:

- cursuri online (65%): primul ei curs, Instagram for Succes şi site-ul care presupune plata unui abonament, Blogg Boss Babe, aduc cei mai mulţi bani;

- affiliate marketing (15%) - pe site-urile sale, promovează şi alte afaceri;

- anunţuri publicitare online (12%): cu 300.000 de utilizatori pe site-ul ei, publicitatea reprezintă o sursă importantă de venituri;

- altele (8%): vânzări de cărţi online, sesiuni de coaching şi postări sponsorizate.

Antreprenoarea a cheltuit mai puţin de 100 de dolari pe faza iniţială de dezvoltare a afacerii, folosind cunoştinţele dobândite anterior. A început să îşi vândă cursurile cu 87 de dolari, iar în prezent le vinde cu 227 de dolari.

În ceea ce priveşte site-ul pe bază de abonament, Blogg Boss Babe, antreprenoarei i-au luat aproximativ şase luni pentru a face designul de la zero, planificând conţinutul de care are nevoie pentru un an întreg. În prezent, abonamentul pentru site-ul său costă 37 de dolari.

Cu veniturile sale curente, ea a reuşit să îşi îndeplinească visul de a se muta în Germania împreună cu soţul ei şi cu cei doi câini în 2016. În prezent, este convinsă că „cerul este limita”: „Blogul şi cursul meu au generat câştiguri de 250.000 de euro anul trecut şi sper să ajung la jumătate de milion de euro până în 2020”, a spus ea în interviul acordat Business Insider.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.