Pe ce se bazează Viorica Dăncilă în Parlament. Câţi parlamentari are fiecare partid

Postat la 29 august 2019 87 afişări

Conform ultimelor date, Viorica Dăncilă nu mai are susţinere în Parlament, nici în cazul unei remanieri şi nici în cazul unei moţiuni. Matematic, PSD a pierdut majoritatea odată cu plecarea ALDE de la guvernare.Totuşi jocurile sunt făcute doar în ziua votului şi depind de negocierile dintre partide.

Pe ce se bazează Viorica Dăncilă în Parlament. Câţi parlamentari are fiecare partid

Pentru ca o moţiune de cenzură să treacă este nevoie de 233 de voturi în Parlament. Partidul Social Democrat deţine, după modificările apărute pe parcursul verii, 202 mandate din totalul de 465 de parlamentari iar Opoziţia are 236 de voturi, fără a lua în calcul parlamentarii neafiliaţi şi grupul minorităţilor.

Plenul reunit (Camera Deputaţilor şi Senat) este format din 465 de parlamentari. Conform datelor oficiale de pe site-ul celor două foruri, dar care nu au fost actualizate după ultimele plecări din partide, situaţia arată astfel:

Camera Deputaţilor: PSD-136, PNL-69, USR-27, Pro Europa (grupul Pro Romania)-26, UDMR-21, ALDE-19, Minorităţi-17, PMP-12, Neafiliaţi-2.

Grupurile Senatului: PSD-69, PNL-25, USR-13, ALDE-12, UDMR-9, Independenţi-8.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
parlament,
parlamentari,
partid,
caz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.