NYT: O societate secreta de pe Wall Street conduce piata tranzactiilor cu instrumente derivate

Postat la 16 decembrie 2010 14 afişări

In a treia miercuri a fiecarei luni, noua membri ai unei societati elitiste de pe Wall Street se intalnesc in secret in centrul Manhattanului pentru a proteja interesele gigantilor bancari, ca JP Morgan sau Goldman Sachs, pe piata instrumentelor financiare derivate, potrivit New York Times.

Scopul comun al celor noua este de a proteja interesele marilor grupuri financiare, pe care le reprezinta, pe piata derivatelor, una dintre cele mai profitabile si mai controversate din industria financiara. Detaliile intalnirilor si identitatile lor au fost pastrate in cea mai stricta confidentialitate, insa intre cele noua banci se regasesc si Morgan Stanley, Deutsche Bank, UBS, Barclays, Credit Suisse, Bank Of America si Citigroup, potrivit unor surse citate de NYT.

Bancherii formeaza o comisie foarte puternica implicata in supravegherea pietei derivatelor, in valoare de mii de miliarde de dolari, care asemenea asigurarilor, sunt folosite pentru protejarea fata de risc. In teorie, grupul apara integritatea pietei instrumentelor derivate. In practica, apara si dominatia pietei de catre marile banci. Ei au luptat pentru a bloca intrarea altor banci pe piata si incearca sa blocheze si eforturile de a face disponibile informatii detaliate despre preturi si comisioane.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
New York Times,
Wall Street,
tranzactii,
derivate
/actualitate/nyt-o-societate-secreta-de-pe-wall-street-conduce-piata-tranzactiilor-cu-instrumente-derivate-7822664
7822664
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.