„Numirea celor doi reprezentanţi ai în CSM de către Senat este dovada incontestabilă a proptirii în funcţii importante din justiţie a unor personaje cu legături directe cu PSD”, afirmă fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion (USR).

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 15 decembrie 2022 40 afişări

„Numirea celor doi reprezentanţi ai <societăţii civile> în CSM de către Senat este dovada incontestabilă a proptirii în funcţii importante din justiţie a unor personaje cu legături directe cu PSD”, afirmă fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion (USR).

„Avertizez public asupra politizării tot mai accentuate a justiţiei de către PSD, cu acordul PNL. Numirea celor doi reprezentanţi ai <societăţii civile> în CSM de către Senat este dovada incontestabilă a proptirii în funcţii importante din justiţie a unor personaje cu legături directe cu PSD. Fănel Mihalcea şi Ioan Sas nu reprezintă societatea civilă, aşa cum prevede legea, ci anexa politică a PSD”, afirmă Stelian Ion.

Carierele celor doi membri CSM validaţi de Senat cu voturile PNL, PSD şi UDMR, adaugă Ion, „sunt strâns legate de PSD, Sas fiind, de exemplu, fost consilier judeţean PSD”.

„Probabil că ministrul Predoiu este satisfăcut de cum se consolidează controlul politic asupra justiţiei. Aceste personaje conectate politic, trimise în CSM, vor decide asupra carierei magistraţilor”, încheie Stelian Ion.

USR reacţionează dur după numirea în CSM a 2 membri din societatea civilă, cu legături PSD

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
stelian ion,
predoiu,
csm

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.