Numeroase ţări UE, inclusiv România, vor contribui la misiuni de salvare în Marea Mediterană

Autor: Mihai Draghici Postat la 14 octombrie 2014 45 afişări

Numeroase state membre ale Uniunii Europene, inclusiv România, vor contribui la operaţiunea Triton, care va fi lansată în noiembrie pentru salvarea imigranţilor din Marea Mediterană, anunţă Agenţia europeană pentru supravegherea frontierelor (Frontex).

La operaţiunea Triton vor participa în total şase nave de patrulare, două avioane şi un elicopter, misiunea fiind coordonată de Italia.

Franţa, Spania, Finlanda, Portugalia, Islanda, Olanda, Lituania şi Malta au anunţat că vor contribui cu nave şi aparate de zbor la operaţiunea care va avea un buget de 2,9 milioane de euro pe lună.

În centrele de primire a imigranţilor care vor exista în Italia vor lucra cetăţeni din România, Spania, Franţa, Finlanda, Elveţia, Norvegia, Germania, Olanda, Suedia, Portugalia, Austria şi Polonia.

"În conformitate cu mandatul Frontex, principalul obiectiv al operaţiunii Triton va fi controlul frontierelor maritime, dar salvarea vieţilor va fi prioritatea operaţiunii", a declarat Gil Arias Fernandez, directorul Agenţiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
FRONTEX,
MEDITERANĂ
/actualitate/numeroase-tari-ue-inclusiv-romania-vor-contribui-la-misiuni-de-salvare-in-marea-mediterana-13384807
13384807
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.