Premierul spaniol salută renunţarea de către Catalonia la referendumul privind independenţa

Autor: Iuliana Enache Postat la 14 octombrie 2014 55 afişări

Şeful Guvernului spaniol a considerat marţi că renunţarea la referendumul privind independenţa prevăzut pentru 9 noiembrie în Catalonia este o "veste excelentă" şi că de acum ar trebui să se înceapă un dialog cu catalanii, relatează AFP.

"Este o veste excelentă. Respectarea legii este o obligaţie a tuturor", a declarat şeful Guvernului spaniol, conservatorul Mariano Rajoy la o zi după anunţul privind abandonarea de către Executivul catalan a acestei consultări considerate anticonstituţionale de către Madrid, care vrea să "dialogheze" şi să "discute".

Executivul catalan a decis să renunţe la referendumul privind independenţa Cataloniei, programat pentru 9 noiembrie, a anunţat luni seara liderul unuia dintre partidele implicate în desfăşurarea acestei consultări.

"Guvernul a constatat că plebiscitul nu poate avea loc", a declarat pentru jurnalişti Joan Herrera, liderul Iniciativa per Catalunya, la încheierea unei reuniuni între partidele favorabile desfăşurării refendumului şi Executivul catalan.

"Guvernul condus de naţionalistul Artur Mas va face o propunere (alternativă) mâine (marţi)", a adăugat el.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SPANIA,
CATALONIA,
REFERENDUM
/actualitate/premierul-spaniol-saluta-renuntarea-de-catre-catalonia-la-referendumul-privind-independenta-13382434
13382434
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.