Braşov: Omul de afaceri Ilie Luca a murit la spital, unde fusese adus după ce a fost atacat de hoţi

Autor: Mihaela Gradinaru Postat la 13 octombrie 2014 143 afişări

Omul de afaceri braşovean Ilie Luca, în vârstă de 75 de ani, care deţinea lanţul de magazine alimentare Luca, a murit, luni, la Spitalul Judeţean Braşov, unde fusese adus în stare foarte gravă, după ce a prins mai mulţi hoţi pe una dintre proprietăţile sale şi a fost atacat de unul dintre aceştia.

Omul de afaceri a fost internat la Spitalul Judeţean Braşov în 9 octombrie, după ce a suferit un atac vascular cerebral.

După patru zile de comă, Ilie Luca a murit luni dimineaţă, în jurul orei 06.00, au declarat pentru corespondentul MEDIAFAX surse medicale.

Milionarul braşovean a suferit atacul cerebral după ce a prins mai mulţi hoţi pe o proprietate de-a sa din Codlea şi a fost atacat de unul dintre aceştia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, comisar-şef Liviu Naghi, joi dimineaţă, în jurul orei 06.00, Ilie Luca şi doi angajaţi ai acestuia au surprins, pe un teren agricol aparţinând omului de afaceri, trei persoane care intenţionau să fure saci cu porumb. Una dintre acestea, un bărbat de 56 de ani, l-a îmbrâncit pe Ilie Luca, rănindu-l la mâini.

"Unul dintre angajaţii victimei a sunat la 112 pentru a chema ajutoare. La sosirea ambulanţei, victima (Ilie Luca - n.r.), în vârstă de 75 de ani, era inconştientă şi se pare că a suferit un accident vascular cerebral“, afirma, vineri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov.

Cei trei suspecţi au fost prinşi vineri, iar magistraţii Judecătoriei Braşov au dispus arestarea preventivă a bărbatului care l-a atacat pe omul de afaceri. Cei doi complici ai acestuia - doi tineri în vârstă de 16 şi 21 de ani - sunt cercetaţi în libertate pentru tentativă de furt calificat.

Ilie Luca deţinea 19 de magazine alimentare în Braşov şi unul în Codlea, dintre care trei sunt supermarketuri, unul dintre acestea fiind amplasat în centrul vechi al Braşovului, pe strada Republicii.

Potrivit site-ului firmei, Luca SRL este o societate 100% românească, fiind o afacere de familie, care are ca activitate principală producţia şi distribuţia de produse din carne, în special carne de porc şi carne de vită.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
OM DE AFACERI,
DECES,
/actualitate/brasov-omul-de-afaceri-ilie-luca-a-murit-la-spital-unde-fusese-adus-dupa-ce-a-fost-atacat-de-hoti-13379068
13379068
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.