Numărul mediu al salariaţilor în anul 2018 a fost de peste 5 milioane de persoane, în creştere faţă de anul precedent cu 122.000 de persoane

Autor: Alexandra Cepăreanu Postat la 27 noiembrie 2019 91 afişări

În anul 2018, numărul mediu al salariaţilor a fost de peste 5 milioane de persoane, în creştere faţă de anul precedent cu peste 122 de milioane de persoane, arată un raprot emis de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Numărul mediu al salariaţilor în anul 2018 a fost de peste 5 milioane de persoane, în creştere faţă de anul precedent cu 122.000 de persoane

În anul 2018, numărul mediu al salariaţilor a fost de peste 5 milioane de persoane, în creştere faţă de anul precedent cu peste 122 de milioane de persoane, arată un raprot emis de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Conform sursei citate, bărbaţii predomină în rândul salariaţilor (cu un număr de peste 2 milioane de persoane, respectiv 52,7% din totalul numărului mediu de salariaţi). În plsu, faţă de anul anterior, numărul mediu al salariaţilor bărbaţi a crescut cu 71,7 mii de persoane, iar numărul femeilor salariate a crescut cu 50,5 mii persoane, potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii INS.

Repartizarea salariaţilor pe sectoare economice arată că majoritatea angajaţilor se regăseau în sectorul terţiar (sectorul de servicii), ponderea acestora reprezentând 62,4% în anul 2018.

De asemenea, în sectorul secundar (cel al industrie şi cel de construcţii) lucrau anul trecut 35,2% dintre salariaţi, iar în cel primar (reprezentant de agricultură, silvicultură şi piscicultură) numai 2,4%, arată sursa citată.

Activităţile de construcţii şi industrie extractivă sunt desfăşurate cu preponderenţă de bărbaţi, aceştia reprezentând 86,6%, respectiv 83,6% din totalul salariaţilor din aceste sectoare de activitate.

„Activităţile caracterizate prin grad pronunţat de “feminizare” al forţei de muncă salariate sunt cele de sănătate şi asistenţă socială (79,9% din numărul total al salariaţilor acestor activităţi), învăţământ (72,0%), intermedieri financiare şi asigurări (70,3%), hoteluri şi restaurante (60,4%)”, conform aceleiaşi surse.

Comparativ cu anul 2017, creşteri semnificative ale numărului mediu al salariaţilor s-au înregistrat în activităţile economice, precum comerţ (+28,0 mii persoane), sănătate şi asistenţă socială (+14,0 mii persoane), activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice (+13,3 mii persoane), respectiv informaţii şi comunicaţii (+12,0 mii persoane).

La polul opus, cu scăderi ale numărului mediu al salariaţilor s-au situat activităţile de industrie extractivă (-2,5 mii persoane) şi învăţământ (-1,4 mii persoane), arată informaţiile furnizate de reprezentanţii Institutului Naţional de Statistică.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe comedymall.ro

Povestea celui mai mare proprietar român de malluri şi a celei mai de succes poveşti din imobiliarele româneşti Povestea celui mai mare proprietar român de malluri şi a celei mai de succes poveşti din imobiliarele româneşti

Cea mai de succes poveste din imobiliarele româneşti a început în Iaşi, în urmă cu 20 de ani, odată cu deschiderea primului centru comercial din afara Bucureştiului şi a celui de al doilea mall al ţării.

vezi continuarea
ZF.ro
Tehnologia REVOLUŢIONARĂ care schimbă totul: Oraşele „deştepte” devin realitate şi pentru români Tehnologia REVOLUŢIONARĂ care schimbă totul: Oraşele „deştepte” devin realitate şi pentru români
Dezvăluiri: Ce vor românii de fapt de la un desert. Secretele unuia dintre cei mai cunoscuţi oameni din domeniu
Mediafax
„Afacerea Pandemia”. Cum a umflat România până şi factura de 3,4 milioane de euro a „ajutorului umanitar” dat fraţilor de peste Prut „Afacerea Pandemia”. Cum a umflat România până şi factura de 3,4 milioane de euro a „ajutorului umanitar” dat fraţilor de peste Prut
Economiile se prăbuşesc în pandamie, dar cei 4 giganţi din tech au înregistrat un profit de 28 de miliarde de dolari
MonitorulApararii
Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte
Ce se întâmplă la Moscova este de bine deopotrivă pentru Rusia şi Putin(?)
MonitorulPartidelor
Tudose, ironic: Prefectul de Brăila a fost la o şedinţă de partid.Nu s-a făcut politică, s-au recitat psalmi Tudose, ironic: Prefectul de Brăila a fost la o şedinţă de partid.Nu s-a făcut politică, s-au recitat psalmi
Firea, întâlnire cu Dan Cristian Popescu: Am avut o discuţie aplicată despre o serie de proiecte
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan Diversiunea inducerii confruntării COMENTARIU Valeriu Şuhan Diversiunea inducerii confruntării
COMENTARIU Valeriu Şuhan Pe bune ? Nu-mi da vestea asta...

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.