Numarul conflictelor de munca, mai mare de la luna la luna

Postat la 12 octombrie 2010 19 afişări

Angajatii incep sa devina din ce in ce mai razboinici in relatia cu angajatorii. Asta dupa ce au obervat ca, in cazul litigiilor, instantele de judecata dau castig de cauza angajatilor.

"Numarul conflictelor de munca a crescut foarte mult in ultima jumatate de an. Sunt tot mai multi angajati care pleaca in conditii de care sunt nemultumiti, iar problema este ca, in continuare, companiile nu sunt interesate sa ceara consultanta de specialitate pentru a elimina problemele pe care le au la nivel de resurse umane", spune avocatul Iulian Patrascanu, managing partner al casei de avocatura Fine Law, patrascanu si Asociatii.

In momentul de fata, casa de avocatura pe care o conduce se ocupa de 22 de astfel de procese, care, de cele mai multe ori, se nasc in urma neintelegilor financiare dintre parti, dupa cum spune Patrascanu. De cele mai multe ori, managerii sunt cei mai nemultumiti, iar un alt fenomen recurent pe care l-a remarcat Patrascanu consta in faptul ca, odata ce conflictul a fost declansat, niciuna dintre parti nu este foarte deschisa la negocieri, drept pentru care, in majoritatea cazurilor, conflictele sunt finalizate in instanta.

Citeste un material amplu despre cum isi dau angajatii patronii in judecata

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
conflicte,
angajati,
angajatori
/actualitate/numarul-conflictelor-de-munca-mai-mare-de-la-luna-la-luna-7469571
7469571
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.