„Nu mai importaţi modele de educaţie din alte ţări. Directorii de şcoli trebuie să găsească soluţii locale“

Postat la 10 noiembrie 2018 56 afişări

„O problemă poate avea şi 100 de soluţii de rezolvare.

„Nu mai importaţi modele de educaţie din alte ţări. Directorii de şcoli trebuie să găsească soluţii locale“

Pentru directorii de şcoli din România important este să îi ajutăm, prin programe de instruire, să identifice singuri soluţiile, să le împărtăşească cu ceilalţi şi să îi convingă de faptul că sunt bune. Nu există reţete din alte ţări care pot fi aplicate aici, iar liderii educaţionali nu trebuie să copieze modelele altor state, pentru că cele mai bune soluţii sunt tot cele locale.

Sigur, asta nu îi opreşte să se inspire din soluţiile aplicate în alte ţări“, a spus David Faulkner, CEO al Education Changemakers, o companie care oferă programe de dezvoltare pentru directorii de şcoli. El a fost ieri prezent la Bucureşti în cadrul unui eveniment organizat de Asociaţia pentru Valori în Educaţie, un ONG din domeniul educaţional care a dezvoltat un program de leadership pentru 40 de directori de şcoli din România. Astfel, cei 40 de directori din şcolile din România, care conduc instituţii în care învaţă 23.000 de copii, participă, timp de un an, la un program de dezvoltare a abilităţilor de leadership, pentru a creşte performanţele directorilor şi ale şcolilor şi pentru a îmbunătăţi calitatea predării şi rezultatele elevilor.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
solutii,
directori,
scoli,
refuz,
educatie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.