Nu capitalul veros distruge România, ci lipsa de educaţie a maselor

Postat la 03 mai 2019 162 afişări

Nu capitalul veros distruge România, ci lipsa de educaţie a maselor

Mama majorărilor salariale, Olguţa Vasilescu, spune că din cauza salariilor mici patru milioane de români au plecat din ţară. Parţial adevărat. Prin urmare, dna Vasilescu s-a pus, în acord cu şefii ei, pe majorări de salarii şi pensii, pe când era ministru al muncii. Cu ce bani? Nu mai este treaba Domniţei sale. Obligaţia ei este să “avertizeze” că liberalii, odată ajunşi la putere, vor tăia salariile şi vor da afară 500.000 de oameni. Că distinsul coleg al Domniţei, dl Teodorovici, chiar el, a anunţat că trebuie făcute restructurări semnificative în aparatul de stat unde salariile înghit o treime din veniturile bugetului consolidat, nu are importanţă pentru ea.

Dar hai să vedem şi o altă perspectivă în afara cei oficiali, îmbrăţişată de PSD, anume că patronii, mai ales cei străini, jupoaie pielea de pe oameni, determinând exodul masiv al poporului român.

Sunt de acord că mulţi angajatori nu împart din marja de profit, uneori cu două cifre, şi salariaţilor şi, unde se întâmplă asta, este trist pentru că aceştia nu au înţeles că, pentru pacea socială, profitul trebuie împărţit cu salariaţii, desigur nu în sistem socialist. Dar este asta singura explicaţie pentru care 2,1 milioane de contracte de muncă din cele sase milioane existente în România sunt pe salariu minim şi, iată, că de asta ne pleacă oamenii din ţară?

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
romania,
capital,
distrugere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.