Novak Djokovic nu va fi deocamdată arestat – The Guardian

Autor: Rafael Hekman Postat la 10 ianuarie 2022 197 afişări

Ultimele informaţii din presa australiană sugerează că nu va exista o decizie din partea guvernului luni seara. Se relatează că ministrul imigrării, Alex Hawke, a avut la dispoziţie o fereastră de patru ore după ce Djokovic a fost eliberat din detenţie. Viza lui Djokovic poate fi încă anulată.

Novak Djokovic nu va fi deocamdată arestat – The Guardian

The Guardian Australia relatează că ministrul imigrării, Alex Hawke, nu va lua o decizie privind anularea sau nu a vizei lui Novak Djokovic în această seară.

Un purtător de cuvânt al lui Hawke a declarat, citat de The Guardian: „În urma hotărârii de astăzi a Tribunalului Federal ... hotărâre bazată pe un motiv procedural, rămâne la discreţia ministrului imigraţiei Hawke să ia în considerare anularea vizei domnului Djokovic în conformitate cu puterea sa personală de anulare, reglementată în cadrul secţiunii 133C (3) din Legea privind migraţia. Ministrul analizează în prezent această chestiune, iar procesul rămâne în curs de desfăşurare."

La începutul acestei seri, alte publicaţii au speculat că Hawke ar trebui să ia o astfel de decizie în termen de patru ore. Fereastra de patru ore este relevantă doar dacă guvernul ar fi decis să îl reţină din nou pe Djokovic pentru interogatoriu, ceea ce nu s-a întâmplat.

Nu există o limită de timp în ceea ce priveşte punerea în aplicare a prerogativelor lui Hawke de a anula viza - aceasta poate fi făcută oricând ajunge la concluzia necesară că există un motiv pentru a face acest lucru şi că este în interesul public.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
novak djokovic,
arestare,
the guardian

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.