„Noul şerif“ de pe Wall Street a fost un apărător îndârjit al băncilor implicate în criza financiară

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 31 ianuarie 2013 45 afişări

„Noul şerif“ de pe Wall Street, procuroarea Mary Jo White, nominalizată de Barack Obama la conducerea comisiei de reglementare a pieţelor de capital din SUA, este lăudată de preşedintele american pentru duritatea arătată faţă de capii Mafiei şi terorişti. Dar în spatele „decoraţiilor“ primite ca procuror se ascund ani mulţi în care Jo White a apărat, contra cost, cele mai mari bănci de pe Wall Street, scrie The New York Times.

"N-ai vrea să te pui cu Mary Jo", astfel a caracterizat-o Obama pe protejata lui. Printre altele, Mary Jo a fost pro­curoare în procesul teroriştilor care au stat în spatele atentatului de la Wall Trade Center din 1993 şi al liderului mafiot John Gotti. De aceea nominalizarea ei ar trebui să semnalizeze că agenţia de reglementare a pieţelor de capital Securities and Exchange Commission (SEC) va deveni mai severă cu Wall Street-ul. CBS a numit-o pe Mary Jo "noul şerif de pe Wall Street". The Wall Street Journal a scris că fosta procuroare va aduce "o faţadă mai dură unei agenţii încă pătată de greşelile făcute în ajunul crizei financiare". Jurnaliştii de la The New York Times au scris că numirea ei reprezintă "o nouă încercare de a găsi vinovaţi pe Wall Street".

Alte stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/noul-serif-de-pe-wall-street-a-fost-un-aparator-indarjit-al-bancilor-implicate-in-criza-financiara-10534740
10534740
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.