Noul rege al Marii Britanii este devastat: Monarhul a descris moartea „mamei sale iubite” drept „cea mai mare tristeţe” pentru el şi familia sa. Ce scrie presa străină despre noul deţinător al tronului

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 09 septembrie 2022 849 afişări

Noul rege al Marii Britanii este devastat: Monarhul a descris moartea „mamei sale iubite” drept „cea mai mare tristeţe” pentru el şi familia sa. Ce scrie presa străină despre noul deţinător al tronului

Noul rege al Regatului Unit a descris moartea „mamei sale iubite”, drept „cea mai mare tristeţe” pentru el şi familia sa, raportează Belfast Telegraph.

Unul dintre primele acte ale noului monarh – al cărui titlu a fost confirmat de primul-ministru drept „Regele Charles al III-lea” – a fost să vorbească despre durerea sa şi să evidenţieze „respectul şi afecţiunea profundă” în care regina era „ţinută cu atâta grijă”.

Cuvintele sale au venit la scurt timp după ce Palatul Buckingham a confirmat că Elisabeta a II-a, în vârstă de 96 de ani, cel mai longeviv monarh al naţiunii, cu o domnie de peste 70 de ani, a murit „paşnic” joi după-amiază.

Regele Charles a declarat: 

„Moartea iubitei mele mame, Majestatea Sa Regina, reprezintă cea mai mare tristeţe pentru mine şi toţi membrii familiei mele. 

Plângem profund trecerea în nefiinţă a unei Suverane preţuite şi a unei Mame mult iubite. 

Ştiu că pierderea ei va fi resimţită profund de oamenii din toată ţara, din Commonwealth şi de nenumărate alte suflete din întreaga lume.

În această perioadă de doliu şi schimbare, familia mea şi cu mine vom fi mângâiaţi şi susţinuţi de cunoştinţele noastre.”

Adresându-se naţiunii din Downing Street, Liz Truss a anunţat noul titlu al lui Charles.

Ea a declarat: „Astăzi, coroana trece, aşa cum se obişnuieşte de mai bine de 1.000 de ani, pe fruntea noului nostru monarh, noului nostru şef de stat, Majestatea Sa Regele Charles al III-lea”.

Potrivit The Sun, Charles va fi proclamat oficial rege în cursul zilei de mâine - ceremonia urmând a fi televizată pentru prima dată în istorie.

Palatul Buckingham a confirmat astăzi că regele Charles al III-lea îşi va prelua oficial postul de şef al statului mâine, la ora 10:00, la Consiliul de Aderare.

Ceremonia va avea loc în apartamentele de stat ale Palatului St James, potrivit oficialilor.

Noul rege a părăsit Balmoral în această dimineaţă, însoţit de regina consoartă Camilla, după ce a ajuns în Scoţia pentru a fi alături de mama sa în ultimele ei ore de viaţă.

Un număr mare de membri ai familiei regale au ajuns ieri în viteză la castel, inclusiv prinţii Andrew şi William.

Îndatoririle noului rege de 73 de ani au crescut în ultimii ani, însă la începutul acestei veri, în timpul revizuirii anuale, Palatul Buckingham a redus sau a eliminat unele dintre funcţiile oficiale pe care le îndeplineşte suveranul statului, a raportat Daily Mail.

Acest lucru l-a lăsat pe Charles pregătit să îşi asume unele dintre cele mai solicitante îndatoriri, în timp ce altele, cum ar fi Deschiderea Parlamentului, odată considerată o convenţie constituţională necesară, au fost eliminate.

Modificările au marcat primul moment din ultimul deceniu când raportul anual al Palatului a editat sau modificat atribuţiile monarhului.

Cu toate acestea, detaliile complete ale atribuţiilor viitorului monarh nu au fost încă dezvăluite.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.