Noul preşedinte al Comisiei Europene: UE nu se va mai extinde în următorii cinci ani

Postat la 15 iulie 2014 32 afişări

Preşedintele desemnat al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat marţi că niciun stat nu va mai adera la Uniunea Europeană în cei cinci ani ai mandatului său, deşi statele din Balcani ar trebui să se alăture UE.

Noul preşedinte al Comisiei Europene: UE nu se va mai extinde în următorii cinci ani

 "Nu va exista nici o nouă extindere în următorii cinci ani", a precizat Juncker în faţa parlamentarilor europeni, care urmează să voteze în cursul zilei nominalizarea sa.

"UE are nevoie să facă o pauză în procesul său de extindere pentru a consolida ceea ce s-a făcut în 28" de state membre, a adăugat el, amintind că 13 ţări au aderat în ultimii zece ani.

"În timpul preşedinţiei mele la Comisie, negocierile în curs vor continua, în special cu Balcanii occidentali, care au nevoie de o perspectivă europeană", a adăugat el.

Fostul premier luxemburghez a menţionat de asemenea încetinirea procesului de extindere în ultimii ani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/noul-presedinte-al-comisiei-europene-ue-nu-se-va-mai-extinde-in-urmatorii-cinci-ani-12935583
12935583
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.