Nouă texte inedite de Marcel Proust vor fi publicate în luna octombrie

Postat la 06 august 2019 37 afişări

Nouă texte inedite de Marcel Proust vor fi publicate pe 9 octombrie sub titlul ”Le mystérieux correspondant et autres nouvelles inédites/ Corespondentul misterios şi alte nuvele inedite”, la éditions de Fallois, anunţă Le Figaro.

Nouă texte inedite de Marcel Proust vor fi publicate în luna octombrie

Cele nouă texte au fost scrise în perioada în care Proust avea aproximativ douăzeci de ani. Iniţial erau alese pentru a face parte din prima carte a lui Proust, ”Les plaisirs et les jours/ Plăcerile şi zilele” (1896), dar scriitorul s-a răzgândit şi a renunţat la ele.

Publicarea nuvelelor a fost pregătită de fondatorul editurii, Bernard de Fallois, care a încetat din viaţă în 2018. Specialist al operei lui Marcel Proust, de Fallois este cunoscut şi pentru că a fost cel care a adus sub ochii publicului romanul pe care Proust l-a scris între 1895 şi 1899, ”Jean Santeuil”, publicat la Gallimard în 1952, ca şi textul ”Contre Sainte-Beuve”, tipărit în 1954.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
publicare,
anunt,
titlu,
perioada

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.