Nouă taxă pentru utilizarea Netflix în afara gospodăriei

Autor: Laura Buciu Postat la 24 mai 2023 75 afişări

Nouă taxă pentru utilizarea Netflix în afara gospodăriei

Netflix şi-a extins măsurile de limitare a partajării parolelor, reamintindu-le celor care încalcă regulile la nivel mondial că nu vor mai putea accesa gratuit conturile din afara gospodăriilor lor, scrie Sky News.

Compania Netflix a anunţat că a trimis e-mailuri cu privire la partajarea conturilor clienţilor din 103 ţări şi teritorii, inclusiv Marea Britanie, Franţa, Germania, SUA, Australia, Singapore, Mexic şi Brazilia.

E-mailurile le reamintesc celor care împart contul Netflix că acesta ar trebui să fie folosit doar într-o singură gospodărie.

Serviciul de streaming a căutat noi surse de venit pe fondul temerilor legate de saturarea pieţei, eforturile sale incluzând limite la împrumutul de parole şi o nouă opţiune susţinută de reclame.

Clienţii plătitori pot adăuga un membru în afara casei lor pentru o taxă suplimentară. În Marea Britanie, taxa este de 4,99 lire sterline pe lună.

Membrii pot, de asemenea, să transfere profilul unei persoane, astfel încât utilizatorul să îşi păstreze istoricul de vizionare şi recomandările.

Compania a avertizat anul trecut că are de gând să limiteze partajarea conturilor şi că testează diverse abordări pe anumite pieţe.

Ea le-a cerut deja clienţilor din Canada, Noua Zeelandă, Portugalia şi Spania să plătească o taxă suplimentară dacă împart parola cu familia sau prietenii care locuiesc în altă casă şi s-a declarat mulţumită de rezultatele obţinute.

Netflix estimase că peste 100 de milioane de gospodării şi-au furnizat datele de autentificare prietenilor şi familiei din afara casei lor.

La sfârşitul lunii martie, clienţii plătitori ai Netflix totalizau 232,5 milioane la nivel global.

Conform noilor politici, persoanele din cadrul aceleiaşi gospodării pot continua să împartă un cont Netflix şi îl pot utiliza pe diverse dispozitive atunci când călătoresc, a precizat compania.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
netflix,
casă,
taxă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.