Nou director în domeniul asigurarilor de viaţă

Autor: Ioana Matei Postat la 23 aprilie 2013 25 afişări

Mihai Popescu a fost numit director general al ERGO Asigurări de Viaţă SA şi a fost avizat de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA). El îl înlocuieşte astfel pe Levente Csaszar care va reveni pe poziţia de director general adjunct al ERGO Asigurări de Viaţă şi îşi va continua activitatea cu responsabilităţi în domeniul dezvoltării şi administrării produselor companiei.

Nou director în domeniul asigurarilor de viaţă

Mihai Popescu are experienţă în zona asigurărilor de viaţă după ce a lucrat în companii din România pe poziţii de management strategic. ERGO Asigurări de Viaţă este o subsidiară a ERGO Austria International AG şi activează pe piaţa locală din mai 2010. Compania oferă produse de asigurare de tip unit-linked şi index-linked, precum şi asigurări de protecţie a creditului sau cardurilor de credit alături de parteneri din Grupul UniCredit. ERGO Romania se concentrează cu precădere pe dezvoltarea parteneriatelor instituţionale fără a activa în prezent în domeniul de retail.

Începând cu luna martie ERGO Asigurări de Viaţă şi UniCredit Tiriac Bank Divizia de Private Banking, a pus în vânzare produsul DAX Dividend, o asigurare de tip index linked dedicată clienţilor de Private Banking. Produsul structurat, garantează capitalul investit şi urmăreşte evoluţia indicelui DivDax ajustat, un indice dedicat primelor 15 companii germane din compoziţia indicelui bursier DAX în funcţie de mărimea dividendelor. Produsul este în mod special dezvoltat de grupurile ERGO şi UniCredit pentru clienţii cu active importante din Europa Centrală şi de Răsărit şi dă practic acces la participarea la performanţele celor mai importante 15 companii din Germania.

 ERGO Asigurări de Viaţă este subsidiara ERGO Grup în Romania şi este deţinută de către ERGO Austria Internaţional care operează pe piaţa din CEE ca şi coordonator pentru activităţile Grupului pe segmentul de bancassurance. ERGO este unul dintre grupurile importante de asigurări din Germania şi Europa. La nivel mondial, Grupul este prezent în peste 30 de ţări concentrate în Europa şi Asia. ERGO oferă o gamă largă de servicii în domeniul asigurărilor. 50.000 de persoane lucrează la nivel mondial pentru ERGO atât ca angajaţi, cât şi ca persoane fizice autorizate. În anul 2011, ERGO a încasat prime de peste 20 miliarde euro şi a plătit clienţilor beneficii însumând peste 17,5 miliarde euro. ERGO este parte a grupului Munich Re, unul dintre cei mai mari reasigurători la nivel mondial.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nou-director-in-domeniul-asigurarilor-de-viata-10787048
10787048
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.