Norul radioactiv de la Fukushima va ajunge in Romania. Ce spun expertii

Postat la 24 martie 2011 19 afişări

Norul de particule radioactive format in urma accidentului nuclear de la Fukushima ajunge in Romania, fiind depistat, deja, deasupra Frantei. Expertii si oficialii romani dau asigurari ca nu exista riscuri de contaminare radioactiva pentru populatie, dar romanii cumpara sustinut iodura de potasiu din farmacii, in timp ce Ministerul Sanatatii avertizeaza ca exista risc de intoxicatie, in lipsa recomandarilor medicale.

Ionel Bucur, directorul CNE Cernavoda sustine ca, in momentul in care norul radioactiv va ajunge deasupra Romaniei se va fi inaltat mult prea mult pentru ca particulele radioactive sa ajunga pe pamant in forma concentrata, periculoasa: "Norul urca continuu si va iesi din atmosfera, pana ce va ajunge in dreptul nostru", a spus Bucur. Acesta a precizat ca, intre elementele radioactive din norul de la Fukushima cel mai periculos este Cesiul, care are o perioada lunga de injumatatire (ramane radioactiv multa vreme, spre deosebire de Iodul 131, care isi pierde radioactivitatea dupa 8 zile).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Norul radioactiv,
Fukushima
/actualitate/norul-radioactiv-de-la-fukushima-va-ajunge-in-romania-ce-spun-expertii-8092635
8092635
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.