Nokian Tyres investeşte în construcţia unei noi unităţi de producţie în SUA

Autor: Florin Casota Postat la 10 mai 2017 66 afişări

Consiliul de administraţie al Nokian Tyres a luat decizia de a investi în construcţia celei de-a treia unităţi de producţie de anvelope. Noua unitate de producţie va fi construită în Dayton (Comitatul Rhea), Tennessee, SUA. Capacitatea de producţie a fabricii va fi de 4 milioane de anvelope anual cu potenţial viitor de extindere

Nokian Tyres investeşte în construcţia unei noi unităţi de producţie în SUA

 Locaţia va găzdui, de asemenea, o unitate de distribuţie cu o capacitate de depozitare de 600.000 de anvelope. Valoarea totală a investiţiei în această fază se ridică la aproximativ 360 milioane de dolari. Lucrările de construcţiei sunt programate să debuteze la începutul anului 2018, urmând ca în 2020 să fie produse primele anvelope în această unitate.

„Această nouă unitate de producţie este înainte de toate o decizie strategică care urmăreşte traseul de dezvoltare strategică a Nokian Tyres. În următorii ani se estimează o creştere a valorii totale a vânzărilor de anvelope, iar prin această investiţie vom dobândi capacitatea de producţie necesară pentru a ne dezvolta. În mod evident, fabrica din Dayton ne va permite să deservim mai bine şi mai eficient clienţii nord-americani, însă va îmbunătăţi de asemenea şi capacitatea de producţie şi serviciul pentru clienţi în cadrul tuturor operaţiunilor noastre globale,” declară Petteri Walldén, preşedinte al consiliului de administraţie Nokian Tyres.

„Alegerea unei locaţii în America de Nord dovedeşte angajamentul faţă de clienţii noştri aflaţi în una dintre cele mai importante zone de creştere pentru Nokian Tyres. Locaţia din Dayton, comitatul Rhea, a fost aleasă pe baza a câţiva factori printre care disponibilitatea forţei de muncă calificate, avantajele logistice şi mediul administrativ prietenos cu investitorii. După cercetări amănunţite a devenit clar că statul Tennessee este cea mai bună opţiune de locaţie pentru noua fabrică şi suntem mândri să devenim parte a acestei comunităţi,” spune Andrei Pantioukhov, preşedinte interimar şi CEO Nokian Tyres.

Noua unitate de producţie din Dayton va oferi locuri de muncă pentru 400 de angajaţi şi se va concentra pe producţia de anvelope pentru autoturisme, SUV-uri şi autovehicule comerciale uşoare destinate exclusiv sau în special pieţei nord-americane

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
productie,
constructie,
sua,
investitie,
anvelope,
unitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.