Noile tulpini ale Covid ar putea alimenta un alt val. Fauci: Avem două instrumente puternice

Autor: Andreea Tobias Postat la 18 februarie 2021 62 afişări

Variantele Covid-19 ar putea alimenta un alt val de infecţii, scrie CNN. Specialistul în imunologie Anthony Fauci spune că există două instrumente puternice împotriva acestora.

Noile tulpini ale Covid ar putea alimenta un alt val. Fauci: Avem două instrumente puternice

Noile tulpini Covid-19 ameninţă să provoace un alt val de infecţii, au avertizat oficialii din domeniul sănătăţii. Este mai important ca niciodată ca americanii să continue să păstreze măsurile de siguranţă pentru a preveni răspândirea virusului.

„Răspândirea continuă a variantelor care sunt mai contagioase ar putea pune în pericol progresele pe care le-am făcut în ultima lună dacă lăsăm garda jos”, a declarat dr. Rochelle Walensky, director al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, în timpul unui briefing de la Casa Albă.

Este un avertisment care a fost repetat de mai mulţi experţi, întrucât numărul de cazuri noi continuă să crească, în timp ce mai mulţi lideri au optat pentru relaxarea restricţiilor.

Printre cele mai îngrijorătoare tulpini se numără varianta extrem de contagioasă B.1.1.7, identificată pentru prima dată în Marea Britanie, în legătură cu care experţii au avertizat deja că ar putea deveni dominantă în martie.

SUA au două instrumente puternice care pot ajuta la oprirea răspândirii, a declarat dr. Anthony Fauci pentru CNN miercuri seară: continuarea respectării măsurilor de siguranţă, respectiv purtarea măştilor, distanţarea socială, evitarea zonelor aglomerate şi spălarea regulată a mâinilor, dar şi creşterea numărului celor vaccinaţi.

„Nu va fi uşor”, a avertizat Fauci, „din cauza contagiozităţii. Trebuie să acţionăm rapid”.

Între timp, studiile au oferit date încurajatoare săptămâna aceasta, sugerând că vaccinurile Pfizer şi Moderna pot proteja împotriva variantelor Covid-19.

În timp ce SUA continuă să se confrunte cu provocări la vaccinare, inclusiv gerul din ultimele zile care a încetinit livrările, mulţi americani care nu se află în grupurile prioritare se întreabă când vor primi vaccinurilor.

Marţi, preşedintele Joe Biden a declarat că 600 de milioane de doze de vaccin Covid-19 vor fi disponibile până la sfârşitul lunii iulie, „suficient pentru a vaccina fiecare american”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tulpini,
covid,
fauci

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.