Noi reguli pentru şoferi. Acţiunea care va fi considerată infracţiune şi va fi pedepsită cu închisoarea

Postat la 11 noiembrie 2021 3590 afişări

Noi reguli pentru şoferi. Acţiunea care va fi considerată infracţiune şi va fi pedepsită cu închisoarea

Proiect de lege: Orice modificare făcută asupra kilometrajului unei maşini va fi considerată infracţiune şi va putea fi pedepsită şi cu închisoare.

O altă propunere legislativă ajunsă în Parlament vrea ca maşinile cu volan pe partea dreaptă înmatriculate în România să nu mai poată circula pe drumurile publice.

Pentru ambele propuneri, iniţiatorii au cerut procedură de urgenţă.

Un proiect de lege înregistrat recent la Senat şi pentru care iniţiatorul cere procedură de urgenţă propune ca orice modificare făcută asupra kilometrajului unei maşini să poată fi pedepsită cu închisoarea de la o lună la un an sau cu amendă.

Infracţiunea nu va fi săvârşită doar de cei care modifică kilometrajul, ci şi de persoanele care cer modificarea acestuia sau cele care pun la vânzare autovehicule cu kilometrajul modificat ori defect.

Aceasta nu este singura noutate gândită de parlamentari pentru şoferii români. Un alt proiect de lege aflat la începutul traseului legislativ, ce are ca scop creşterea siguranţei rutiere, vrea să interzică pe drumurile publice din România maşinile cu volan pe partea dreaptă înmatriculate în ţara noastră.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
inchisoare,
infractiune,
soferi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.