Noi presiuni pentru Bitcoin după ce moneda scade din nou sub pragul de 40.000 de dolari. Analiştii văd următorul nivel de suport la 34.000-36-000 de dolari

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 03 august 2021 101 afişări

Noi presiuni pentru Bitcoin după ce moneda scade din nou sub pragul de 40.000 de dolari. Analiştii văd următorul nivel de suport la 34.000-36-000 de dolari

Vânzătorii de Bitcoin au rămas activi marţi, 3 august pe măsură ce criptomoneda a scăzut sub pragul psihologic de 40.000 de dolari. Astfel, analiştii sunt de păreri că următorul nivel de suport ar fi cuprins între 34.000 şi 36.000 de dolari, interval ce ar putea stabiliza pentru moment declinurile.

În prezent, cea mai valoroasă monedă digitală din lume se tranzacţionează cu un preţ de 38.379 dolari, în scădere cu aproape 2% în ultimele 24 de ore, conform informaţiilor agregate de Coindesk. Deşi ultimul trend ascendent începe să-şi piardă din avânt, cumpărători ar putea reveni pentru a întreţine nivelul de suport.

Indicele relativ de putere (RSI - relative strength index), folosit de traderi pentru a evalua un trend ascendent şi pentru a analiza semnele ce pot anunţa sfârşitul perioadei de creştere, se apropie de niveluri definite prin supravânzare în cadrul unui grafic realizat pe un interval de patru ore, ceea ce ar putea încuraja achiziţii pe termen scurt:

Sursa foto: TradingView

Până la ora 17:00, preţul unui Ether, a doua cea mai scumpă criptomonedă, a scăzut cu 2,9% la 2.500 de dolari, în timp ce XRP şi Cardano au înregistrat un minus de 3,4% şi, respectiv, un plus de 0,7%.

Dogecoin, moneda digitală creată în glumă pentru a parodia fenomenului crypto, sa depreciat cu 2,7% în ultimele 24 de ore şi a ajuns la circa 0,2 dolari, cu mult sub maximul atins în primăvară de 0,74 dolari.

Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci de investigaţii din SUA, vrea să creeze un ETF dedicat acţiunilor blockchain şi proiectelor de finanţe descentralizate (DeFi)

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
scadere,
prag,
presiuni,
bitcoin,
criptomonede,
achizitii,
pret

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.