Noi măsuri de semnalizare şi avertizare referitoare la limita de înălţime de la Pasajul Unirii

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 19 ianuarie 2023 30 afişări

Primăria Sectorului 4 anunţă că în şedinţa de joi a Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti a fost aprobat planul de măsuri suplimentare de semnalizare a înălţimii maxime admise de 3,5 metri, pentru circulaţia vehiculelor prin Pasajul Unirii.

Noi măsuri de semnalizare şi avertizare referitoare la limita de înălţime de la Pasajul Unirii

„În şedinţa Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti a fost aprobat planul de măsuri suplimentare de semnalizare a înălţimii maxime admise de 3,5 metri, pentru circulaţia vehiculelor prin Pasajul Unirii. Planul a fost elaborat de către echipa de management tehnic a Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti, în colaborare cu specialiştii Brigăzii de Poliţie Rutieră, ai Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti şi ai Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti, ca urmare a incidentelor petrecute atât în interiorul Pasajului Unirii, cât şi în exteriorul acestuia, în perioada septembrie 2022 - ianuarie 2023. Scopul acestor măsuri suplimentare de semnalizare a regimului de înălţime instituit pentru circulaţia prin Pasajul Unirii este acela de a reduce la maximum posibil numărul incidentelor similare celor care au avut loc în ultimele cinci luni la nivelul pasajului rutier”, anunţă Primăria Sectorului 4.

Perioada de implementare a acestor măsuri va fi de aproximativ 60 de zile, interval condiţionat de timpii de livrare a sistemelor de semnalizare şi avertizare care au fost aprobate în şedinţa de joi.

„Pentru corecta informare a opiniei publice, precizăm faptul că înainte de a redeschide circulaţia în Pasajul Unirii în luna septembrie a anului trecut, sistemele de presemnalizare şi semnalizare referitoare la limita de înălţime maximă admisă de 3,5 metri pentru circulaţia prin Pasajul Unirii, precum şi lucrările de implementare a acestor sisteme au primit aviz de la Comisia Tehnică de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti. Precizăm încă o dată că lucrările efectuate în anul 2022 au vizat exclusiv punerea în siguranţă a Pasajului Unirii, pentru ca, în următoarele etape, să fie abordate şi problemele

structurale ale Planşeului Unirii, precum şi consolidarea şi hidroizolaţia Pasajului Unirii. De asemenea, menţionăm că executantul lucrărilor de punere în siguranţă a Pasajului Unirii este firma Bog`Art, desemnată ca fiind compania de construcţii a anului 2022 în România, iar proiectarea tehnică a fost realizată cu sprijinul specialiştilor de la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti”, se menţionează în comunicat.

Primăria Sectorului 4 precizează că, în urma incidentelor de circulaţie petrecute în perioada septembrie 2022 – ianuarie 2023, toţi conducătorii auto implicaţi în incidentele mai sus menţionate au fost sancţionaţi pentru nerespectarea indicatoarelor rutiere şi a regulilor de circulaţie.

„Totodată, asigurăm participanţii la trafic că echipa de specialişti a Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti va depune în mod responsabil, în permanenţă, toate eforturile pentru a creşte gradul de siguranţă în exploatarea acestor lucrări de infrastructură”, se menţionează în finalul comunicatului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
semnalizare,
pasajul unirii,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.