Noi boli în România, după fluxul de refugiaţi

Autor: Laura Buciu Postat la 15 martie 2022 1936 afişări

Există o preocupare şi se investighează medical cazurile de persoane venite din Ucraina ce pot ridica suspiciune de poliomielită sau difterie, boli eradicate în România, a spus, marţi, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Noi boli în România, după fluxul de refugiaţi

Întrebat dacă există pericolul apariţiei de noi boli pe teritoriul României, după ce mulţi ucraineni au intrat în ţară, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus că există o preocupare în acest sens şi direcţiile de sănătate publică, mai ales cele din zona de frontieră, au fost avertizate să poată identifica acele cazuri care pot ridica suspiciuni de boli transmisibile.

„Întotdeauna când există un fenomen migrator există acest pericol. Bolile transmisibile, inclusiv cele prevenibile prin vaccinare, nu au dispărut. Singura care a dispărut este variola. (...) Sigur există o preocupare. Se lucrează la supravegherea posibilelor cazuri de paralizie care ar putea să fie legate de o formă de poliomielită cu virus derivat din vaccin sau o formă de difterie. (...) Poliomielita şi difteria au dispărut de foarte mulţi ani din România, dar sigur că ne preocupă şi toate direcţiile de sănătate publică, mai ales cele din zona de frontieră, au fost avertizate încât să poată să identifice astfel de cazuri”, a spus ministrul Rafila, într-o conferinţă de presă.

Potrivit lui Rafila, populaţia Ucrainei - în special populaţia pediatrică - are acoperire vaccinală inferioară ţărilor din Uniunea Europeană şi, implicit, din România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rafila,
boli,
epidemie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.