Noaptea Muzeelor 2014: zeci de instituţii culturale îşi vor deschide porţile în noaptea de sâmbătă spre duminică

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 16 mai 2014 49 afişări

De sâmbătă seara, ora 19 şi până duminică dimineaţă, ora 4:30, muzeele din Bucureşti vor putea fi vizitate gratuit iar Primăria va organiza o serie de evenimente culturale.

Noaptea Muzeelor 2014: zeci de instituţii culturale îşi vor deschide porţile în noaptea de sâmbătă spre duminică

Printre cele 33 de instituţii participante la eveniment se numără Muzeului Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa", Muzeul Naţional al Pompierilor, Muzeul Naţional de Istorie, Muzeul "Zambaccian", Muzeul "Theodor Pallady", Muzeul Naţional al Literaturii Române, Muzeul Ţăranului Român şi Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu.".

Este pentru a zecea oară când Noaptea Muzeelor este sărbătorită şi la Bucureşti, acesta fiind un eveniment cultural organizat anual sub patronajul Consiliului Europei, al UNESCO şi al Consiliului Internaţional al Muzeelor.

Primul eveniment de acest gen a avut loc în anul 1997 în Berlin. Conceptul de acces gratuit a fost foarte bine primit astfel că, în scurt timp, numeroase instituţii culturale s-au arătat interesate să participe. De la primul an şi până în prezent, numărul vizitatorilor a crescut constant.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/noaptea-muzeelor-2014-zeci-de-institutii-culturale-isi-vor-deschide-portile-in-noaptea-de-sambata-spre-duminica-12630654
12630654
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.