Nivel de iod radioactiv de 3.355 de ori mai mare decat limita legala in apa marii, la Fukushima

Postat la 30 martie 2011 56 afişări

Un nivel de iod radioactiv de 3.355 de ori mai mare decat cel legal admis a fost masurat in probele prelevate din mare la 300 de metri sud de centrala nucleara avariata de la Fukushima (nord-estul Japoniei), a anuntat miercuri operatorul TEPCO.

Este vorba despre cel mai mare nivel masurat de iod 131, de la inceputul catastrofei declansate l a 11 martie de un cutremur foarte puternic urmat de un tsunami devastator.

Duminica a fost anuntat un nivel de iod radioactiv de 1.850 de ori mai mare decat nivelul legal admis in probele de apa prelevata la cateva sute de metri de Fukushima.

De la inceputul accidentului, centrala japoneza a emis numeroase produse radioactive, in principal iod si cesiu, transportate de miile de tone de apa care au fost varsate de salvatori pentru a raci instalatiile, dintre care o parte s-a scurs in Pacific, in apropierea zonei de interventie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iod,
radioactiv,
Fukushima,
/actualitate/nivel-de-iod-radioactiv-de-3-355-de-ori-mai-mare-decat-limita-legala-in-apa-marii-la-fukushima-8111815
8111815
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.