Nicolescu va propune CE să sprijine consumatorii vulnerabili la plata facturilor la energie şi gaze

Postat la 25 aprilie 2014 32 afişări

Ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu, va propune Comisiei Europene să definească consumatorii vulnerabil la preţurile la energie şi gaze, astfel ca aceştia să primească fonduri europene la plata facturilor.

Nicolescu va propune CE să sprijine consumatorii vulnerabili la plata facturilor la energie şi gaze

 El a făcut această declaraţie după o întâlnire cu comisarul european pentru Energie, Gunther Oettinger.

România s-a angajat în faţa FMI să liberalizeze preţurile la energia electrică şi gaze în mod etapizat pe durata mai multor ani.

Preşedintele ANRE, Niculae Havrileţ, declara în toamna anului trecut, la conferinţa "Mediafax Talks about Energy", că proiectul guvernului de liberalizare a tarifelor va putea fi considerat un succes atunci când vor putea fi identificaţi consumatorii vulnerabili, cu venituri mici, şi se vor găsi modalităţi de sprijinire a acestora la plata facturii la energie.

Potrivit celor mai recente date ale Eurostat, în al doilea semestru din 2012, Bulgaria şi România aveau cele mai mici preţuri medii la electricitate dintre statele membre UE, de 9,6 euro pentru 100kWh şi, respectiv, 10,8 euro per 100 kWh, iar cele mai mari s-au regăsit în Danemarca (29,7 euro) şi Cipru (29,1 euro).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nicolescu-va-propune-ce-sa-sprijine-consumatorii-vulnerabili-la-plata-facturilor-la-energie-si-gaze-12524342
12524342
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.