Nicolescu: Au fost probleme cu gazul din Rusia, furnizările au crescut azi. Am discutat la Bruxelles

Autor: Alexandru Moise Postat la 10 decembrie 2014 43 afişări

România a înregistrat în ultima perioadă, ca şi alte state, probleme cu reducerea livrării de gaze din Rusia, dar volumul furnizat a crescut miercuri, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, precizând că a discutat, marţi, pe această temă cu oficiali ai Comisiei Europene.

"Au crescut furnizările pentru astăzi. Înţelegem că sunt mai multe ţări care s-au confruntat cu reduceri de furnizare din Federaţia Rusă, ştie şi Comisia Europeană, am avut nişte discuţii şi ieri, la Bruxelles", a spus ministrul în şedinţa de miercuri a Guvernului, după ce premierul Victor Ponta s-a interesat de situaţia livrărilor de gaze din Rusia, întrebând dacă "azi, ne-au mai dat drumul la robinet sau tot aşa strâns l-au ţinut".

După scurta informare a ministrului, premierul a precizat că necesarul de gaze pentru populaţie şi necesităţi urgente este asigurat pentru această iarnă din resurse proprii şi depozite, indiferent de deciziile "politice sau pseudopolitice" care vor fi luate în estul Europei.

"În orice situaţie, orice se întâmplă cu gazele din Rusia şi cu altceva, pentru populaţie şi pentru necesităţile urgente avem propriile noastre resurse şi de asemenea, depozite. Sperăm să nu fie probleme cu gazele din import pentru desfăşurarea activităţilor economice în mod normal, însă vreau să transmit că, orice se întâmplă şi orice decizii politice sau, mă rog, pseudopolitice se iau în estul Europei, noi avem pentru această iarnă, pentru populaţie, asigurat tot ceea ce trebuie", a spus Ponta.

El a precizat că a discutat cu ministrul delegat pentru Energie şi cu ceilalţi factori implicaţi despre aprovizionarea cu gaze din import şi şi-a exprimat speranţa că nu vor fi probleme speciale, chiar dacă în ultimele zile au apărut disfuncţionalităţi în furnizarea gazelor de către Rusia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PONTA,
GAZE,
RUSIA
/actualitate/nicolescu-au-fost-probleme-cu-gazul-din-rusia-furnizarile-au-crescut-azi-am-discutat-la-bruxelles-13713453
13713453
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.