Nicolai: Un cod cu peste 70 de texte declarate neconstituţionale nu are o viziune de politică penală

Postat la 25 ianuarie 2019 68 afişări

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, a declarat, vineri, că prioritatea Parlamentului este să pună Codul Penal şi Codul de Procedură Penală în acord cu deciziile CCR, deoarece „un cod cu peste 70 de texte declarate neconstituţionale nu este unul care să aibă o viziune de politică penală”.

Nicolai: Un cod cu peste 70 de texte declarate neconstituţionale nu are o viziune de politică penală

Norica Nicolai a declarat, vineri, la Constanţa, într-o conferinţă de presă, că Parlamentul trebuie să pună Codul Penal şi Codul de Procedură Penală în acord cu deciziile CCR.

„Prima prioritate pe care Parlamentul nu a fost în stare de vreo trei ani să o realizeze este aceea de a pune în acord prevederile deciziilor Curţii Constituţionale cu textul de lege, care e obligatoriu în 45 de zile. Trebuia să treacă peste orice presiune făcută de o anume parte a mediei, de anumite oficine de propagandă, de băieţii din servicii. Trebuia să pună legea în contextul deciziei. Părerea mea este că un cod care are peste 70 de texte declarate neconstituţionale nu este un cod care să aibă o viziune de politică penală, şi am avut o discuţie cu ministrul Toader (Tudorel Toader – ministrul Justiţiei – n.r.). Codul ăsta a fost făcut special şi merită o analiză”, a declarat Norica Nicolai.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
neconstitutional,
politica,
viziune

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.